Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag är en poet - utan orden dör jag

Jag är en poet.

Jag diktar för att överleva. Utan orden dör jag.

Jag måste se dem framför mig så att de ska kunna landa och bli verkliga.

Jag har lidit ett helt liv.

Jag vill att det ska ta slut.

Utan orden tar det slut.

De kan få mig att rysa.

Det finns ingenting annat som får mig att må så bra som när jag skriver.

Jag försöker sjunga. Men jag kan inte. Jag kan bara skriva. Och knappt det.

Jag ber till gud, till Jesus, till Moses, till Allah till profeten, till Buddha och till Jabba
the hut.

Jag gör det fast jag inte tror på någon högre makt. För att jag helt enkelt inte har något annat.

Det är min sista utväg.

Det kan tyckas orättvis. Varför ska jag vara en så svårmodig och tung själajävel för?

Ändå vill jag inte byta mitt liv mot någon eller något annat.

Jag vill stå kvar som poet och fortsätta dras med mina inre demonjävlar.

Jag vill göra gott och be om förlåtelse.

Förlåt mig.

Jag är bara en poet.

Jag kan inte skriva.

Jag sätter bara ner mina ord för att jag ska orka existera vidare.

När jag gör det når jag ifatt mina känslor och mig själv.

Ibland för en sekund blir jag hel. Då är jag en i jävlar i mig riktig poet.

Det är mäktigt i mig. Den lilla milligram sekunden är värd allt.

All ångest, all sorg och all smärta försvinner ur mig och jag liksom sjuder därinne, blir till på nytt.

Jag är en sucker för det som är slick.

Jag är blödig och dålig på det mesta.

Men jag duger till när jag skriver och når ikapp mig själv i den där poetiska känslan!

Vad jag är min egen hjälte då.

En poetisk Zorro.

Det är jag.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Soulfulsurfer
Läst 403 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-01-15 01:33



Bookmark and Share


    Julia D
Mycket igenkänning! Tror du har en hel armé med poeter bakom dig, som känner som du. Vår sorg är det som driver vårt skapande. Orättvisorna i världen färgar det vi skriver och som du skriver, ibland blir vi hela för en sekund. Fin text!
2019-01-18

    ej medlem längre
Du har blivit ett med din skapande inre kraft, ett med din penna, och har en kraft som känns! Fortsätt...
2019-01-15
  > Nästa text
< Föregående

Soulfulsurfer
Soulfulsurfer