Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ge dig av -

Är du redo för din seglats?
Kasta loss, kasta loss...
Jag önskar din färd mitt allt.

Skrid iväg på den stora färden.

Vilka resor och äventyr som väntar dig.
Släpp taget om allt.
Upptäckter i mängder.

Vikingar, hobbits, Jedis och Årtusende Falcon...

Ge dig av...



Var inte ledsen, var inte rädd.

Du har modet. Möt ditt mörker.
Du kommer möta din egen själsskugga så länge du viskar mitt namn.

Du ska segla genom ditt ljus...

Du har stora gläntor och särskilda underverk kvar att öppna. Din kropp och ditt inre styr din blick, munnar och ovanliga syner att mätta. Skåda sensationerna som väntar dig...



Du kommer möta allt på din väg.
Sug in allt i dina lungor och blicka upp mot den regntunga svarta himlen som vandrar bredvid din själ.

Segla i ny hamn på ny hamn... vattnet är tungt, smakar förbi din fattningsförmåga...

Jag hoppas din resa aldrig tar slut,
... är oändlig.


Ge dig av...

Må de vara fyllda av tusenfalda sommarmorgnar med vedrök, tårar, kvällsdopp, klingande skratt, Ingemar "Stenmarksa jämfotahopp", lycka, förälskelser, allt du kan äta på din tallrik när mygg, knott och bin surrar dig
...sista gången...

Må du stanna till vid världens alla vidunder, ge dig hel och hela andra. Sälj inte ditt sista vin. Dofta, känn ljuden och myllan av det sensuella som regnar från alla håll.

Vänd inte blicken bakåt... följ din stora lösliga gåta.

Sätt dig och läs de stora mästarna, betrakta de vackraste målningarna på museerna världen över.
Möt de stora jättarna i Gullivers resor.
Ha alltid med dig din egen viking, din lilla hobbit och din Jedi i ditt inre. Lev ut och lev in. Sörj dig inte...

Att du har tagit dig så här långt på din destination!
Du är nästan framme.
Men ha inte för bråttom, det är bättre om du kommer sent.
Du ska bli gammal och vis, äldre än mig och nå fler öar i vårt universum...

Ta din strid och välj plats...

Årtusende Falcon gav dig en oändlig resa, underbar och vidunderlig.
Utan ditt moderskepp, utan henne skulle du inte ha någonting.

Hon har gett dig sitt allt nu...

Om du finner din plats fattig och ointressant nu - så har din Jedi-krigare inte lurat dig.
Du har blivit vis och ståtlig, vacker och oändlig, så full av upplevelser och sensationer, lysten och ödmjuk för världens alla gigantiska tak...

...speciell är du.

Du blickar nu ut från Himalayas fästning till Saturnus ringar av grus och is.
Du har vid det här laget börjat förstå vad det innebär att träffa vikingar, Jedi-krigare, hobbits och resa med Årtusende Falcon...

Ge dig av -




Fri vers (Prosapoesi) av Soulfulsurfer
Läst 324 gånger
Publicerad 2019-11-13 21:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Soulfulsurfer
Soulfulsurfer