Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Köpa kärlek

 

 

att för pengar köpa sig kärlek

är att kasta pengar i sjön

en stund av fysiskt utbyte

som ger en fadd eftersmak

 

den makt du tror dig ha

är både falsk och bedräglig

kärlek kan ej köpas för pengar

ej heller sympati och medkänsla

 

när du sent omsider

kommer till klarhet

vad har du då kvar

tomhetens kval och ångest




Fri vers (Fri form) av Öknens Ros VIP
Läst 180 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-01-15 11:21



Bookmark and Share


  Nikolai Jungsin VIP
så sant .. fast Fröding skrev ju i "En Kärleksvisa" :

"Jag köpte min kärlek för pengar,
för mig var ej annan att få..."
2019-01-16

  Kungskobran VIP
Vad är kärlek utan kyssar..
2019-01-15

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra och tänkvärt skriftat!
2019-01-15

  prinscess VIP
Bra skrivet
2019-01-15

  Per Drysén
Bra och tydligt att pengar kan köpa sex men aldrig kärlek
2019-01-15

  Bodingen VIP
Bra skriftat!
2019-01-15
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP