Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SEKULÄR PSALM

Man måste inte tro på "Gud"
i postmoderna tider,
men inför björkens sommarskrud
funderar man omsider.

Man måste inte heller tro,
att livet har en mening,
men undrar över fågelns bo
och flätade förgrening.

 Man måste inte tro på "Gud"
i datorålderns dagar,
men skapas näktergalens ljud
av vetenskapens lagar?

Gudomligheten är nog mer
och större än man tänker,
förstår man, när man rymden ser
och stjärnorna som blänker.

Man borde kanske tvivla mer
och inte tro det galet,
att tro på "Gud" bland allt man ser
på tjugohundratalet?




Bunden vers (Rim) av Ulf Carlsson VIP
Läst 917 gånger och applåderad av 39 personer
Publicerad 2019-01-17 16:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP