Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...


Drömmen om att älska nå\'n

Oh maaaaaan.. jag har klåmat mig för länge nu
knådat och knåpat
klagat och självömkat: \'om jag bara kunde få ut det jag hade
i mitt huvud, det som slår, det som bankar, om jag bara hade kunnat banka det ur huvudet och fäst det på papper så att också andra kunde se vem jag är, VEM JAG ÄR\' sånt snack
det är slut på det nu
jag får inte ut det
jag får inte ut det så nu sitter jag bara här
istället
this is the story: ända sen jag lärde mig läsa har flytt in till poesin med blickarna flackande ögonen blodsprängda ända sen jag lärde mig se har jag kollat efter dom som ligger ner letat efter galenheten
galenheten! den som får vuxna män att skratta och gråta den som får vuxna kvinnor att skratta och gråta!

mina tankar lika kletiga som tapeterna hängande
som persienner slutna utan att låta solljus
slinka in om jag bara hade kunnat vrida dom om jag
bara hade kunnat säga hej då till spegelbilden sagt
hallå som en segrare men det är slut på det nu jag är en
vuxen man det är dags för mig att gå

höja bröstet
och sträcka ryggen gå bara gå! och jag ska gå! jag ska vandra
den ensamma allén fram
som en stäppvarg
som en präriehund på prärien med skorna knutna
väskan sluten i regnigt väder som en Camier
utan sin Mercier till bombade städer och hälsa på
dom som bygger bomberna

jag dödade en gång dom jag tyckte om för drömmen
jag hade om att älska nå\'n

och ändå den enda synd jag begått var den att andas
det första andetaget! resten har serverat mig
viskat mitt namn
som om det betydde nåt och i mitten på torget
lutande mot statyers förfall reklampelares
leenden skyltfönsters skyltdockor i mitten av torget
där står jag och skriker att
allt inte alls är mitt fel så kom igen och rädda mig

jag må vara askan på deras läppar suktande efter eld att
bränna hela staden ner jag må vara hjärtats bultande
blodets forsande i en tyst minut jag må vara tystnaden i en tyst
minut en flagga vajjande på halv stång jag må vara prästens
harklande över kyrkogården en dagdrivares stilla gång
långsamma gång
från hus till hus

men snälla
rädda mig

ni med armarna i kors ni som bara står där och alla boräntor som ligger ner som står upp alla barnvagnars morsor kom hit och
ta min hand jag är äldre nu jag är äldre nu så kom hit och älska mig




Fri vers av Alfredo Augusto
Läst 809 gånger
Publicerad 2006-08-29 22:55



Bookmark and Share


    ej medlem längre
'jag dödade en gång dom jag tyckte om för drömmen
jag hade om att älska nå'n ' ...känner igen det där. Bra!
Men man lever och lär sig..antar jag..och GÖR bättre.
2006-10-11
  > Nästa text
< Föregående

Alfredo Augusto