Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SAMVETET

Vad är moraliskt rätt och etiskt riktigt?
På frågan fanns det fördom skilda svar.
I dag så tycks det inte längre viktigt,
att ställa frågan som i forna dar.

För samvetet som förr var själva kärnan
i lag med samhällets och bibelns bud,
har ersatts med ett slags funktion i hjärnan
och underkastats juridikens gud.

Men frågan kvarstår. Vad är rätt och fel
om hjärtat aborteras ifrån lagen
och samvetsrösten var ett mellanspel

som inte har betydelse för dagen?
Jag fortsätter att vägra för min del
mot handlingar som sitter fel i magen!




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 134 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-01-21 17:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP