Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

NU LÄNGTAR MAN

Nu längtar man som mest till Vasaloppet.
Nu önskar man att vintern vore slut.
Nu är man trött på gråheten och gloppet.
Nu vill man sjunga "Vintern rasat ut!"

Nu överlever man som huttrande på hoppet.
Nu borde vintern lärt sig veta hut.
Nu vill man gruva sig för första doppet.
Nu vill man stänga Bores dumma trut!

Nu längtar man till startskottet i Sälen.
Nu vill man bryta snöns hegemoni.
Nu vill man sätta spaden genom tjälen.

Nu vill man ifrån vintern vara fri.
Nu vill man ana Moras mål i själen.
Nu vill man vissla vårens melodi!




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 152 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-01-21 17:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP