Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Så är det

 

 

utav många jag vill bli läst

fast jag inte är så beläst

 

nog jag läst de storas verk

men av detta jag fick värk

 

av litteraturens enorma tyngd

jag flydde ut i poesins rymd

 

där fick orden vita vingar 

där friheten sig svingar

 

ingen tukt och fruktan

bara glädje och lustan

 

nej nu var jag inte riktig ärlig

ibland så är det faktiskt förfärligt

 

som livet stundom kan vara

ibland en riktig mara

 

tråkiga stunder vill man glömma

man vill bara gå och drömma

 

tills verkligheten tränger sig på

det är ju den man lever i ändå

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 161 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-01-23 10:58



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Livet är som poesi och poesi är som livet, ibland kränger det fram och tillbaka som en gammal Opel och ibland går det rakt och fint som en Lamborghini.
2019-01-23

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra skriftat om den krassa verkligheten. Men ovan molnen, vill man ibland befinna sig.
2019-01-23

  Kungskobran VIP
Räkna de lyckliga stunderna blott....

Härlig dikt om verklighetens vedermödor
2019-01-23

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om ordens betydelse och inverkan!
2019-01-23

  Fulbergarn
Jag är en riktig tok
som köpte mig en
perfekt bok
på 800 sidor. När jag läst 600 sidor slutade jag läsa för jag ville inte veta slutet på tv serien. Björndansen hette den :)




2019-01-23
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP