Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Distikon


JAG SOM MÅLADE SVALORNA

Svalorna svingar sig än under salens pappspända tak,
seglar och skriker i jakten, stumma bland målade moln.

Minns när jag vig som en katt illustrerade salens tak
starkt inspirerad av Bellmans "svalan for långt in i sal´n".

Hemmanets nya ägare har förändrat i gårdens sal.
Svalorna finns där dock kvar, minnen från flydda dar.

Knappast de vet att just jag är de målade svalornas far!
Vem vet väl något om hur någonting alls kommit till?

Finns det en orsak till alla levande svalor i världen?
Jag som målat de döda vet dock att denne är jag!




Bunden vers (Annat versmått) av Ulf Carlsson VIP
Läst 153 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-01-30 17:59



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Talande måleri
blev Ditt skriveri
inte gick det an
att gå det förbi...
Bellman min idol
kom med på nå´n
rad, då blev jag glad!

2019-01-30
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP