Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
vetenskapen kan inget förklara


himlakropparna och det omedvetna är lika exakta



Freud såg att "det omedvetna är exakt"
och det avslöjades via tolkning av drömmar

( ex. en svarthyad man står i baren
och bredvid honom en annan man med
kryckor.....patienten har varit svart-sjuk
på sista tiden )

"Det kan inte förklaras som annat än en slump att solen vars diameter är 400 gånger så stor som månens ligger just 400 gånger så långt bort, vilket gör att de två himlakropparna ser nästan exakt lika stora ut från jorden".






Övriga genrer (Essä/Recension) av Gunnar Hilén VIP
Läst 241 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-01-30 21:27



Bookmark and Share


    ej medlem längre
kul m solen o månen, visste jag inte, det förklarar ju saken
svartsjuke grejen kan vara en efteranalys
men
jag tror mycket sanning finns i det omedvetna o drömmar
2019-01-31

  MissFluff
Den där Freud, festlig kille ändå. Tror han gjorde några Freudianska feltänkningar i sina kokainrus.
Tror iofs inte på att det är ren slump att siffror och mönster upprepas omkring oss i allt i från kosmos till microkosmos heller, men så är jag ju lika crazy som Freud var också. Minst =)
2019-01-30

  objekt3
- Lita på ditt undermedvetna
2019-01-30
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP