Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Frihet att vara just Den människan del 2

Ställer mig frågan
Vad är livets mening för mig?

Frihet, Frihet, Frihet!

Vid ett tillfälle i mitt liv, tappat bort det.
Förvirrad, ledsen och låg - ute och går.

Ställer mig frågan varför jag mår som jag gör?
I gatan jag ska över, är det målat:
" Get free or die trying for it "
( wow, vilken käftsmäll - en bra sådan )

Nu har några i min omgivning tappat bort det.
Kraven från deras kategoriskhet om:
vem jag är
vem jag ska vara
vem jag måste vara
de kräver det omöjliga - sen blir jag bestraffad med ofrihet

Det är inte bara en frihet att gå in och ut i olika roller

UTAN

jag måste få ha min frihet in i rollen - behöver hitta friheten i allt!

Hur ska jag få dem att förstå?
De kan få allt av mig, sin frihet
om de ger mig

Friheten att vara just Den människan




Fri vers av lila fjäderblomman VIP
Läst 286 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-01-31 16:11



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Bra där ! Att få vara den man är det viktigaste ...
2019-02-04

  Marita Ohlquist VIP
Att leva i frihet är stimulerande
att leva i tvång är förlamande...
tänker jag

2019-01-31
  > Nästa text
< Föregående

lila fjäderblomman
lila fjäderblomman VIP