Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SONETTOMELETT

På hyllorna i hjärtats skafferi
trängs rim och rytmer för en god sonett.
Receptet för en dylik omelett
förskriver mått för klang och melodi.

På galgarna i själens garderob
finns kläderna för sångarens skelett.
Det bör serveras enligt etikett
och dressas för sonettens aladåb.

(Det här blir ingen visa à la Taube)
det märks när den serveras alltför brått,
som denna hastigt hoprörda kompott

av en formellt klädd diktaramatör
som använt fräckt sonettens tillbehör
men också alldeles för mycket smör!





Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 162 gånger
Publicerad 2019-02-06 22:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP