Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets flod

Vad gör man
när det som förr lockade
och gav mening och lycka
inte längre gör det

När vuxenvärldens tidsfördriv
liksom barndomens lekar
har upphört att roa

Jo man ägnar sig åt det där andra

Det som fanns i barndomens lekar
och i vuxenvärldens tidsfördriv
men som också skymdes av dem

Den tysta floden som alla lekar
och alla tidsfördriv färdades på
och som nu är fri från farkoster

Det är den som finns kvar
när allt det där andra
inte längre gör det




Fri vers av Lennart Hallström
Läst 167 gånger
Publicerad 2019-02-12 11:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lennart Hallström