Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En Flydd Epok

 

Minns någon ännu swingpjatten
långt före min tid moraldebatten
pågick om protest till vuxenvärld
generationen var klädda av flärd

Nalensnajdare som konkurrenter
hattar i gimmick likt Stig Trenter
ungdomsrevolten kom på 40-talet
av vuxna beskrevs tokigt och galet

precis som i efterföljande tidevarv
raggare samt mods blev kulturarv
beskrevs de likt vanartiga rebeller
så inget nytt under solen än gäller

betänk dock om de lytt mor och far
skulle de hämmat utveckling envar
men om vi ser ännu längre tillbaka
vi än gått i älghud i grottliv bejaka




Bunden vers (Rim) av Bodingen VIP
Läst 158 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-02-13 11:00



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Härligt skrivet om swingpjattar och efterkommande! Swing ;) i orden och rytmen!
2019-02-13

  Fulbergarn
Ibland längtar jag tillbaka till grottan
men jag skulle sakna toaletten
ty jag har aldrig gillat att gå på pottan
ej heller tälta och Bolsjojbaletten
men inte vill jag upp och jaga i ottan
så hurra för swingpjatten
och ner med SD


2019-02-13
  > Nästa text
< Föregående

Bodingen
Bodingen VIP