Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Från dröm till verklighet




Byggde ett luftslott
av drömmar
svävade högt i det blå

verkligheten anropade
platt fall
blev varse att livet inte var så


stod förvirrad på marken
hemlös
ville ny bostad få

skaffade bättre redskap
byggde igen
ett lustslott blev det då


minns hur det var att flyga
saknar det inte
bättre att på marken stå








Bunden vers (Rim) av Marita Ohlquist VIP
Läst 265 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2019-02-13 14:23



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Klokrader och drömfint!
2019-02-17

    Peter Söderqvist
Kloka ord igen. Dina tankar bär visdomen som en fågel bär sina fjädrar.
2019-02-16

  Ezmeralda VIP
Bra ändå att insikt få.
Att inte sväva i det blå.
2019-02-15

  Anya VIP
Bra psykologisk touch. Gillar!
2019-02-14

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Välskriven och insiktsfull text! Bra metaforer!
2019-02-14

  Lottie Ålhed VIP
Talar till mig viktigt med lusten att leva och att "sväva lagom" ändå kunna vara jordnära.
2019-02-14

  lila fjäderblomman VIP
Bra att lära av sina misstag!
2019-02-13

  Gunnel Eriksson VIP
Luftslott är nog så dragiga.

Du drar kloka slutsatser som vanligt.
2019-02-13

    ej medlem längre
Underbart formulerad visdom! <3

2019-02-13

    Elisabeth Nilsson VIP
Klokt och vackert bildspråk. Luftslott är byggda på just luft. Inget annat.
2019-02-13

  Niliboy
Ja, det jordnära folket är också mitt ideal. I motsats politikerbroilers, kändisar å läkare, lärare å andra klättrare!
2019-02-13

  Maria Sundelin VIP
Klokt, men vi behöver drömmarna
Kramar
2019-02-13

  ULJO
Stå med båda fötterna på jorden. Tryggt och bra. En bra kunskap
2019-02-13

  Feliaxel VIP
Kan nog vara säkrare på marken
2019-02-13

  Olof Lagerhorn VIP
Insiktsfulla ord skickligt formade kring två metaforer som bär textens tema.
2019-02-13

  Poeten Salvador VIP
Luft - lust är en fin ordlek
2019-02-13

  Kungskobran VIP
Att bygga liv på luft är svårt
man misslyckas emellanåt
Men om luften är skön och varm
och sakta smeker din barm
då känns livet skönt
och allt är mödan lönt

Men kärleken gör dig blind
sveper dig bort som en vind
endast du själv blir kvar
med långa ensamma dar

Börja om igen
utan luftslotten
chansen är stor
att kärleken gror





2019-02-13

  M.Eta
Är nog ganska dragigt i luftslott! Men i drömmen funkar det nog!
2019-02-13

  Öknens Ros VIP
Luftslott har en tendens att rasa ihop, lustslott är mycket bättre.
2019-02-13
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP