Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Fotograf: Pilträd ©


Tankar

Det känns som jag är på väg
att brytas ner
och så blir det väl till slut
när jag med sanna ögon inte ser.

Jag kämpar i min egen illusion
som skapar lidande och depression.
Fast utan denna smärta 
kommer jag väl aldrig förstå,
vad som blir den behagliga vägen att gå.

Tack vare reinkarnation
kommer det ändå bli möjligt
att förstå gåtornas ekvation.
För allt har sin tid då erfarenhet
och mognad behöver ske.

Detta är ju en del av livet
även om det inte alltid är behagligt.
Men sett ur större perspektiv
så är det bara en liten del
som känns beklagligt.

Jag ber om stöd och vägledning
där jag inte ser
och får försöka mitt bästa
där mina karmiska möten sker.
Kanske allt får nån sorts vändning tillslut
så jag ur detta mörker hittar ut. 




Fri vers av Pilträd
Läst 423 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2019-02-17 08:18



Bookmark and Share


  bibbi ahrnstedt
Fint skriven dikt, ja jag tror att vi är här i livet för att utveckla vår själ. Om man har det i åtanke kan det vara lättare att ta sig igenom svårigheter som kommer i ens väg
2020-04-30

  Monika A Mirsch VIP
Vi tar varandra i hand
vi går tillsammans
stigen ner mot stranden
Vi delar känslan
ett ögonblick
och värmen kommer
åter
2019-04-28

  Quasimodo
En vilsenhet känns här för ett liv och i tillvaron, ett sökande efter en tydlig väg och mål, men ändå en insikt för tillstånden, skapar eftertankar här, tack!
2019-02-19

  AiA Maria den fria


Utan mörker inget ljus...

Omfamnad i mörker- Ditt ljus lyser än klarare...”lyser upp det som kan ses”

Tack!
2019-02-19

  Marita Ohlquist VIP
Berörande om att leva i mörker och längta efter ljus!
2019-02-17

  Stisse
Du fångar så bra detta inre mörker som kan göra ont i själ och kropp. Det kommer en vändning ofta från oväntat håll.
2019-02-17

  M:tin
Berörande ord om livet.
2019-02-17
  > Nästa text
< Föregående

Pilträd
Pilträd