Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MARS

Uppkrupen i min döde morfars fåtölj
följer jag krigsgudens kamp
genom pensionärskuvösens blåsor.

Bekymrat skakar tallarna
sina gamla kronor
åt ungdomens huvudlösa näthandel.

Spindelnät har ännu ingen sett
men skatornas egnahemsbyggen
har äntligen börjat sammanflätas.

Man förnimmer det bekanta jäsandet och bubblandet
när gamla människors gummistövlar
ännu tillåts lämna spår i dikesrenarna.

Mars återuppstår i sin uråldriga hedendom
med giftiga örters tröst
att motstå vinterns mobila dödlägen.











Fri vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 113 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-03-01 15:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP