Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bergakungen







invid klockarbergets fot
vilar skogsharen
trygg uti stjärnklar lega
där vilar råndan ro
under vårvinterskaren
i ljusa skott slår längtan rot


du frusna vår i sliten yllekjol
låt oss kyssa skogsfrun vaken
och smeka henne varm i din sol
du
ståtliga troll och bergakung
eviga mantels barn och tro
lovar du åter världen ung
sopa så himlen ljus
låt mark och sinnen åter
spira
i takt med älvens blyga brus




Fri vers (Prosapoesi) av Jörgen Jalmo
Läst 599 gånger och applåderad av 13 personer
Utvald text
Publicerad 2019-03-04 16:37



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Vårtider inspirerar till mycket...fint berättat...
2019-03-11

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Så vackert och poetiskt skaldat! Naturlyrik i högsta grad!
2019-03-04

  KattenKin VIP
Så jättefint! Klassisk romantik ändå helt unik. Lagom rim och fantasifull - applåder!
2019-03-04

  Niliboy
Fint skapande å fantasi!
2019-03-04
  > Nästa text
< Föregående

Jörgen Jalmo
Jörgen Jalmo