Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om det nu finns någon "Gud".


Hur kunde du Gud?

 

 

med ditt allseende 

med ditt allvetande

hur kunde du?

vände du bort ditt ansikte?

för att slippa se

 

tryggare kan ingen vara

än din barnaskara

var det bara något du sa?

glömde du bort mig?

jag var också ett barn

ett mycket ledset barn

 

varför kom du aldrig till min hjälp?

när jag hade det som svårast

alla dagar, alla nätter

alla tårar jag gråtit

all rädsla, all ångest

varför hörde du mig aldrig? 

 

var är du idag?

ser du inte?

hur barn lider, svälter

utsätts för övergrepp

är det här den trygga barnaskaran? 

vad har hänt med dig Gud?

har du abdikerat från din tron?

 

det är dags du visar kurage

och ställer allt tillrätta

det är det minsta man kan begära

 

 

 

 

 




Fri vers av Öknens Ros VIP
Läst 272 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2019-03-06 12:45



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria

Energin finns...i varje människa

Som barn är vi offer...

Frågan är om vi som ”vuxna” väljer möjligheten av en ny erfarenhet...

Hålla tillbaka eller släppa taget om det gamla o tillåta kraften

Vi alla bär ljus

Tack för att du belyser ”saken” !
2019-03-11

  Bodingen VIP
Vem fan är Gud?


2019-03-07

  Cikoria Blå VIP
Stora och svåra frågor.
2019-03-06

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Starkt skrivet! Ja ärliga och djupa frågor!
2019-03-06

    ej medlem längre
han har sålt ut sig som resten av kändisarna
2019-03-06

    Elisabeth Nilsson VIP
Mycket bra diktat om Guds frånvaro. Kan bara instämma i dina frågor. Jag såg aldrig till Gud i min barndom. Bara djävulen.
2019-03-06

  Kungskobran VIP
Man får nog försöka lita på sig själv när allt kommer i kring
2019-03-06

  Marita Ohlquist VIP
När jag var barn bad jag aftonbön
-Gode Gud, gör mig snäll
så jag slipper smäll.

Fick stryk ändå, tvivlets frö slog rot i mitt barnasinne.
2019-03-06

  Ezmeralda VIP
Bra text som ställer raka frågor.
Många är de barn som lider i världen.
Även du har lidit kan jag läsa.
Kram
2019-03-06
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP