Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En text som behandlar ämnet städning och ångest som kan frambringas. En lättsam dikt med stark igenkänning.


Städångest

Den här känslan dyker upp när du minst vill ha det
En känsla som kan vara väldigt diskret
Du betraktar lägenhetsrummet
Likt en person som inte vill inse faktumet
Att städa kan vara på sin plats
Men det är så svårt att faktiskt ta sats

Genom att se film eller att spela
Är verkligen att snedfördela
Tid som du kunde använda till något nyttigt
Men att sätta igång kan vara svettigt
Det är så lätt att komma med bortförklaringar
Men på slutet av dagen blir det inte några besparingar
Eftersom att rummet och smutsen fortfarande är kvar
Och ångesten stiger, när du inser att du har ett ansvar

Du kanske funderar hur ångesten ska avta
Tänk på något som får dig att njuta
Sedan tar du ett steg mot närmaste dammsugare
Och snart är du en vinnare
En person med en riktig fin lägenhet
Sedan kan du känna en frihet




Fri vers (Modernistisk dikt) av Mrsky
Läst 390 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-03-07 19:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mrsky