Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dikt blir till i eld som vatten

Eldursprungen ord-ten
återskapas mellan ömsom brinnande
och flytande verkligheter
så att bokstäverna svetsas till mening
under svartbrunnen natt
och blir slutligen till en del av den plasma
som verkligheter blir till utav

Det vi tror oss om att göra i diktkonsten
blir till i en eldgrop
eller långt nere på havsbotten
slutligen förvånas vi storligen
vad som blivit till i poemet
när vi läser i asken
under morgondagen
under lågt stående sol




Fri vers (Fri form) av Lennart Andersson
Läst 153 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-03-10 09:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lennart Andersson