Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att förälska sig i skimret efter dig

Att förälska sig i skimret efter dig
sedan du för andra gången omkommit i trafiken
får mig att inse att som vän
är du det mest undflyende jag vet
Eftersom vi är spöken efter dem
som redan omkommit i trafiken
befinner vi oss mellan mötande trafik
och strålkastare
Jag trodde vi kunde vila upp oss mellan varven
innan vår verklighet drog oss vidare
men hej vad jag bedrog mig

Men nu åldras vi varenda natt
för att snart övergå till stoft
Men vi kan alltid hoppas på
att minnena efter oss
som just nu gömmer sig under vägbanan
skall öppna sina kalkar
en vår då allt gått på avigan




Fri vers (Modernistisk dikt) av Lennart Andersson
Läst 119 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-03-13 13:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lennart Andersson