Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ingen är perfekt men vissa har bara färre lögner att berätta

Genom ett mångsidig dunkel från natt och dag
eller skiften från vibrerande kroppar
hämtade från den bistra Nordan
eller från ett blommigt pärlhalsband av
vinterträdgårdens hemliga träd
speglar ni märkliga existenser mitt vemod
Jag har fått bli van vid era märkliga väsen
som anger den skarpa tonen
då ni speglar er i de intilliggande sfärerna
för att låta oss små växa i
Och när ni låter oss enbart vara vårt eget jag
speglar ni vår febriga dröm om återskapelse
fram till natten randas anger ni tonen
och försvinner motvilligt när himlen släcks ned
för även företeelser som mångsidigt dunkel
visar sitt humör ibland




Fri vers (Prosapoesi) av Lennart Andersson
Läst 147 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-03-15 21:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lennart Andersson