Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ny present till Arbetslösas Fiender (AF)


Arbetslösa håller käften


Refr:
Arbetslösa håller käften, ta-raa
Arbetslösa håller käften, jaja
Arbetslösa håller käften, haha
Arbetslösa håller käften

Va’ sa?

Arbetslösa håller käften, sa’ ja’
Arbetslösa håller käften, jaja
Arbetslösa håller käften, haha
står i våra regelhäften

Jahaa!

Lilla gumman arbetslösa, pom-pom
hur skall vi problemet lösa, hom-hom
Ingen tid har du att slösa liksom
Vi är inte generösa, så kom!

Efter alla små rapporter vi får
statistik av värsta sorter, vi mår
illa som vi druckit porter tolv år
Utan jobb lik en reporter du står

Refr:
Arbetslösa håller käften…

Lilla gumman, det är sträva du skall
så att äntligt vi får leva vårt kall
och den väg som du skall treva blir mall
Vi skall kalla dig ett svävande fall

Du får ingenting bestämma så klart
inte planen söka hämma från start
blott bejaka med din stämma så rart
lyda, lära tukt med remmande fart

Refr:
Arbetslösa håller käften…

Lilla gumman, sluta bråka om val
Och att ljuda som en kråka i kval
mot oss bättre med ditt tråk i vår sal
ty här gäller i vår kåk manual

Regel nummer ett är tyst, lilla vän
Regel nummer två är tyst, lilla vän
Regel nummer tre är tyst, lilla vän
Men så tusan att du tystnat har än!

Refr:
Arbetslösa håller käften…



18/3 2019




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Lena Söderkvist VIP
Läst 231 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-03-18 15:36



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Men snart får personalen på AF söka arbete själva och vart får de då gå? Jo, som alla andra arbetslösa, till AF ;)
2019-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP