Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min verklighet gås igenom

I den rusande morgonväkten
finns det alltid någon av krafterna som tar över
sedan det bakomliggande vakat över dig

Och då fönster möter soluppgången
väcks man tillsammans med verkligheten av
Den gröne ryttaren som jagar nattfolket
i en halsbrytande ritt längs kanten på bergskammen
medan vinden under varje puls
förstärker hans rörelser
Ett högt rop
och ett troll störtar döende till marken

Snart tonar alltsammans bort bakom ett moln
men man ser längs horisonten en variant av denna bild
sedan en mänsklig bordslöpares kropp
sträcker sig ända ned till jorden
Sedan jag var barn
har jag upplevt detta varje natt vid fastetiden




Fri vers (Modernistisk dikt) av Lennart Andersson
Läst 116 gånger
Publicerad 2019-03-22 12:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lennart Andersson