Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sällskap

Gudarna föddes ur vår osläckbara törst efter berättaren
den andra som alltid står bredvid oss
som ser allt
berättar allt,
som förklarar världens kontexter,
och olikheter,
ljudlöst viskande i huvudet på oss.

Den som vet vad som kommer hända, som har hänt och förklarar vad som händer. Den vi aldrig kommer blivit förblir den andra: omöjlig att nå i sitt betraktande.




Fri vers av Karl Nybom
Läst 173 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-03-23 22:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Karl Nybom
Karl Nybom