Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inse att jag ingenting vet

Att få för sig att skaffa sig kunskap om verkligheten
och upptäcka till ens förargelse
att det mesta om dess existens
enbart är att betrakta som teorier
För att inte tala om att det jag verkligen ser
mest liknat ett illfundigt system
som enbart är till för att skydda
upphovsmännens och kvinnornas
rätt att dölja det mesta för i annat fall
kan man inte hålla delarna på plats
inför nyfiken och fräck allmänhet
Efter att du gått igenom en noggrann undersökning
inser du att betrakta livet på det här viset
innebär att din verkliga kunskap blir allt mindre
medan din tid på jorden slocknar i ett stilla dis




Fri vers (Modernistisk dikt) av Lennart Andersson
Läst 91 gånger
Publicerad 2019-03-28 13:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lennart Andersson