Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När vinden rullar solklot

Vi hade blivit påtvingade att lära oss
att gudar bara var till för att vi skulle komma runt döden
En överenergisk person hade dessutom samlat upp våra röster
och filmat av våra beteenden och allt annat som kännetecknande oss
tills vi kommit överens om nästa tillstånd.
De kristallina tidstillslagen vid varje skifte till dess väderskifte och solljus
gjorde oss medvetna om omgivningen
Under tiden har vi skaffat oss tillräckligt med uppfattningar om mörker
som vi kunde krypa in i när det blev för långtråkigt
och pretendera på att vår inre natt skulle kunna trivas.
Så lever man i kappsäck till dess den yttersta dagen nalkas.




Fri vers (Fri form) av Lennart Andersson
Läst 115 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-03-30 05:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lennart Andersson