Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ingen väg är rakare än den till verkligheten.


Flykten från Zion



Kostymen stramade om bröstet, slipsen skavde och bibeln
under armen vägde längs vägen allt mer ju längre han såg
sin väg försvinna bort i skog och dimma. Svetten rann rakt
över ryggen, i ögonen, mellan skinkorna och ner i skorna.


Evangeliets drama spelade för hans upprörda inre, allt
starkare för varje steg han snavade över sten och rötter
mot ett allt dunklare mål. Hotet om evig fördömelse såg
för varje steg ut att tära allt svårare på hans trasiga inre.


Han var vilse.




Vad skogen än krävde av Ephraim vet man inte, han dog
dock helt säkert, omgiven av sin egen söndertrasade bibel.







Fri vers (Fri form) av Gawain VIP
Läst 373 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-04-01 01:16



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Zions dalar
med förgyllda salar
han söker
men möter mörker
i en trasig själ
ingen vill honom väl

2019-04-01

  lodjuret/seglare VIP
Det är nog ingen slump att staden som hotas i filmtrilogin om datorer och en värld som är dels påhittad och dels 'som efter tredje världkriget', fått heta just Zion. 'Matrix' har nog både såväl föregångare som följare.
2019-04-01
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain VIP