Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Allt i () är saker jag ville säga eller saker jag tänkte)


Jag konfronterade en sexist!

"Tycker du att män är mer värda än kvinnor?" Frågar jag.
"Självklart!" Svarar han.
Jag kollar på honom och sedan ler.
"Så du är homosexuell?" Frågar jag.
"Nej självklart inte, varför tror du det?" Frågar han.
"Om kvinnor inte är värda lika mycket som dig, är de väl inte värda att vara vid din sida." Svarar jag.
Mannen försöker desperat komma på något att svara.
"Det är inget fel att vara homosexuell!" Säger jag och kollar på honom.
"Jag är absolut inte homosexuell." Svarar han.
" Det skulle inte överraska mig om du var rasist också!" Säger jag som ett skämt.
"Jag är inte rasist, jag gillar bara inte mörkhyade eller invandrare." Svarar han.
"Lycka till med livet" (Är ju ingen ide att prata med dig!)
"Vad menar du?" Frågar han.
"(Jag ska förklara så en idiot som du kan förstå!) För att göra det enkelt för dig. Om vi säger att halva mänskligheten är kvinnor och hälften av männen är homosexuella. Det betyder att du är emot mer än 75% av mänskligheten!"
"Visst är det jobbigt!" Avbryter han och suckar.
"Det är inte det som är jobbigt, det som är roligt är dock att det betyder att runt 90% är emot dig. (Det finns ju killar som inte var på toa när gud delade ut hjärnor!) Så att världen är emot dig stämmer och jag gillar att det stämmer!" Säger jag och går.




Prosa (Kortnovell) av Sara.lykke
Läst 338 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-04-02 17:48



Bookmark and Share


  Fulbergarn
Kanontext helt i min smak
2019-04-02
  > Nästa text
< Föregående

Sara.lykke