Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


The Sea, the Sea


Söndag i april

Det var havet

och vågorna upp mot strand,

åter och åter.

 

Det var västanvindens bordun

och strandpiplärkans drill,

en ilandfluten, grov tallgren.

 

Det var solens glittrande

spegling i Östersjön

och klitternas böljegång.

 

Sedan inget mer

men stillheten, stillheten

och tystnadens gemenskap.

 

Jag fann några flata,

havsslipade skifferstenar

och kastade smörgås.

 

Sedan var det inte mer.

Men ändå allt.

Allt. Precis allt. 




Fri vers av Algotezza VIP
Läst 358 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-04-07 19:36



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Tors O'
2019-04-08

  Ulf Carlsson VIP
Sammanhållen och koncentrerad dikt med en konsekvent struktur i stroferna. "Smörgåsen" sticker visserligen ut men utan att förstöra stämningen av helhet och naturens storhet. En dikt man gärna läser igen!
2019-04-07

  Larz Gustafsson VIP
Mäktig poesi!
2019-04-07
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP