Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Minnets garderob





I minnets garderob
hänger livets klädnad

tar fram den ibland
och betraktar mitt liv


det första jag ser
är ett hjärta i kärlekens röda färg

sen ser jag några fläckar
en del är knappt synliga
andra har skarpa konturer


erfarenheter har orsakat revor
som jag har lagat

de flesta med livets gyllene tråd
några med dödens svarta


i minnets garderob
hänger livets klädnad

tar fram den ibland
och betraktar mitt liv











Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 581 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2019-04-08 12:37



Bookmark and Share


    Mino0
Fint att kunna ta fram olika minnen och betrakta.
2019-04-27

  Ezmeralda VIP
Så bra skrivet.

2019-04-16

    Peter Söderqvist
Minnet som en klädedräkt som lagas är så vackert.
2019-04-14

  Stanley Rydell
Starkt tilltal i en fint genomförd och gestaltad överblick!
2019-04-10

  Lars Hedlin
Jätte fint i skrift och tanke!
2019-04-10

  Terapipoeten
Så fin! Ger också inspiration att plocka fram nål och tråd...för lagning av den där s t o r a revan! Som riskerar att bli större om man inte påbörjar lagningen.
2019-04-09

  Blomma-Stjärna VIP
ömsint hand lagar så vackert och noga kärleksfull blick ser det hela;
ditt eget livs klädnad!
2019-04-08

  ULJO
Så fint tänkt
2019-04-08

  Maria Sundelin VIP
Så stämningsfull
Kramar
2019-04-08

    Elisabeth Nilsson VIP
Fint bildspråk om livet, dess skönhet med fläckar, som ibland syns, ibland inte.
2019-04-08

  Olof Lagerhorn VIP
Mycket vacker bild skickligt
utvecklad kring livets gång
och erfarenheter.
2019-04-08

  Rise Little One
Skön beskrivning av livets olika faser.
2019-04-08

  Mats Edin VIP
Gillar metaforen!
2019-04-08

  Niliboy
Att bara komma sig för, ligger nog mer för de klädmedvetna!
2019-04-08

  M.Eta
Kläder för vardagsliv, fest och glamor och sorgestunder. I verkligheten och i minnet. Varierande garderob. Bra liknelse!
2019-04-08

  Tor-Björn Gustavsson VIP
Skönt att ta ut "livets klädnad
ur minnets garderob" och vädra
dem i nuet.
Skön diktuppbyggnad.
Kram! TBG.
2019-04-08

  Öknens Ros VIP
Livets trådar vävs samman till ett stycke klädnad.
2019-04-08

  Feliaxel VIP
Bra beskrivning av minnen i livet
2019-04-08
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP