Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om graviditet och icke-graviditet, tankar om detta.


Olika viljor i samma kropp.

Jag säger till den ena , att jag tror att jag är gravid.
Jag säger till den andra, att jag inte tror att jag är gravid.
Och jag vet, att det beror på att jag i ärlighetens namn inte vet.
Man vet först som kvinna detta mirakel, eller icke-mirakel, beroende på om man är , eller inte.

Och först när man vet något, borde man kunna kommentera sin kropp, och eventuell fosterutveckling. Det är en resa, det där.
Det vet jag av tidigare erfarenhet.
Och fram tills dess,att jag vet, om jag ens går över mensen.
Borde man säga, inga kommentarer, men det är...
Så omvälvande att vara kvinna, oavsett om du är gravid eller inte, om ditt mål nu är att bli gravid, så dryper du av kommentarer till dina närmsta vänner. Du tar upp, att det finns en möjlighet till graviditet, för att... Ja, han kom...i dig.
Sedan fortsätter du med kommentaren; -Om nästan en månad, får jag se om jag är gravid. Och människor i din närhet, håller tummarna, precis som du själv, för att du inte vet. Men hoppas. Det var ju nu det skulle hända....
Du har ju hittat vad du med största sannolikhet tror är ditt livs kärlek.
Då borde det ju...
Det är ju logiskt.

Men det är tragiskt, att man inte vet eller får reda på om man är gravid förrän man är försenad. Ett möte med livet. Eventuellt...
Om livet vill ta klivet med dig, ja och med er. Det...
Paret.

Paret som vill ha barn.
Tragiskt om man inte är med barn och man så gärna vill.
Tragiskt att utvecklingen av graviditetstest går så långsamt. De kan på sin höjd räkna ut, den dagen du skulle haft mens, om du är gravid eller ej.

Så nu är mitt mål, ja jag hoppas så gärna.
Min högsta önskan är att jag är försenad, och att jag på så vis får kissa på en sticka. Och att det trots alla svåra odds, skulle visa sig positivt.




Bunden vers av Mim
Läst 124 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-04-13 07:50



Bookmark and Share


  Poeten Salvador VIP
Hur binder du ihop ja och nej?
2019-04-14

    ej medlem längre
Att vara bärare av ett frö behöver nödvändigtvis inte innebära att fröet utvecklas till ett barn eller en blomma tex, för att kunna göra det måste fröet ha rätt förutsättningar till att få gro och det du skriftar så himla bra här, handlar ju verkligen om allt. Jag kan omvandla det till både kunskap och känslor, jag tolkar dina ord så.. du sår verkligen frön här i mig, med dina ord. Kram Mim
2019-04-14
  > Nästa text
< Föregående

Mim