Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Elden är fenomenet vetenskapen aldrig förstått


Levande eld



tänd en eld och sitt ner, natten kommer krypa
närmare inpå än du nånsin upplevt före detta
och du kommer aldrig helt bli densamma igen

Elden förvandlar mer än bara bränsle till aska


dess förlopp liknar livet på det att den först är
gnistan som tar eld i något, den smyger sig på
tills lågor står höga innan lågorna mognar till


Intensiteten i spektaklet ökar med glöden

det är den som till sist dör, falnar från vild hetta
till flyktig aska,
den renaste formen av materia världen känner







Fri vers (Fri form) av Gawain VIP
Läst 418 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-04-17 22:26



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Låt elden falna

glöden sakta svalna

låt mig dö i lugn och frid

i evighetens gid

2019-04-18
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain VIP