Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Stolthet sårad är en farlig svaghet


Järnsaxas yxa



Hon slaktade kaniner med den yxan, slog ihjäl
folk som inte begrep bättre än att tränga sig på
och förstås i fält, i krig var den utan vidare bäst

hon rakade sig i skrevet med den, benen, under
armarna och speglade sig när hon fixade håret



Den yxan sårade min stolthet en gång värre än
vilken halvträff som helst på kroppen hade gjort






Fri vers (Fri form) av Gawain VIP
Läst 394 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-04-17 23:09



Bookmark and Share


  Engel
Och även när Amazonen ligger slagen till marken kan hon utdela sådana hugg. Utan att ens veta det.
2019-05-04

  lodjuret/seglare VIP
Det är inte utan att 'jag förstår dig', 'tycker mig ha varit där'. Påminner om 'litet av varje' och kanske även om filmen 'Nyckeln till frihet med Tim Robbins... som 'oskyldigt dömd', han är mest skyldig till att ha tänkt och känt... En text som är ett slags 'ställföreträdande utlopp', när en känner sig litet... förargad...
2019-04-18

  Kungskobran VIP
Vilken Amazon!
2019-04-18
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain VIP