Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Punkt

Den mörka punkt
i tulpanens liv
ur vilken den blommar,

den punkt
innanför färger former
dofter och märken
stjälkar och kalkar

där smärtan mognat
till stillhet
där vågen bryts
i bränningar

det mörkerförslutna rum
tempelmodern
där vi alla danades

ingen har sett
dess botten
dit havet rinner
tillbaka
dit födslovåndan
återvänder

det är där
i det gemensamma

källan

därur
tulpanen
hämtar
sin nektar
sin ömhet




Fri vers av Petter Wingren
Läst 320 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-04-22 06:11



Bookmark and Share


  dorotea VIP
när vi lyssnar kan vi höra källan porla
när vi blundar ser vi havets botten
alltets ursprung.
tack för en inspirerande text!

2019-04-22

  Stanley Rydell
Genesis. Gemensamma källan rikt och flödande/ födande bildmässigt tolkad! En vacker dikt att stanna länge i!
2019-04-22
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren