Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Handutfall

I mollton
skuren
vindelskrapa
hämtar yttervärld
medelst interaktion
hos hammarslagen
när diktässjan går i gungning

En dikt
som lämnat smideshärden
är som en vindil bara
Få hinner uppfatta den
när den blir till
och ännu förre
som till fullo förstår den
förrän man det sista av sina krafter
lyckas klavbinda den till pappers
så att läsaren dras in i ytans inre
och flyter med i dess intensiva rytm




Fri vers (Modernistisk dikt) av Lennart Andersson
Läst 144 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-04-26 12:20



Bookmark and Share


  H.C.B
Har du sett mig i en skönhet bakom träd och vinterpåne. Mitt i en vintersol.


Vad har vi här. En ny poet. Välkommen in i familjen.

hos hammarslagen. Bra skrivet tumme upp från mej.
2019-04-27
  > Nästa text
< Föregående

Lennart Andersson