Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Har ett nära släktskap med rosväxten. Det får väl tolkas hur som haver av läsarens egna ögon å tankar.


Persikan

En njutbar frukt, som en köttslig upplevelse med varierande mått, intensiteten mot dess sammetslena  yta, så mjuk, väcker något av ett välbehag i känslan. Ur sitt inre som skänkt från ovan kan det hända, är den upplevelse den ger sin gäst, erbjuder sitt köttsliga å saftig innehåll, en minnesvärd upplevelse av söthet såväl som surhet, en väl mogen upplevs lite lös och mjuk och med starka muskler.  En mera omogen är lite strävt å hård å ej så saftig. Bättre är att invänta tills mognadens morgon står i blom.


 


Naturligt tempererade halvor av eldig glans, dess färg varierar lika så, mer vad ens egna sinnen så känsligt förmedlar om. Förföras av dess väldoftande arom som gäckar runt, väcker även sinnenas åtrå, men klart en välsmakande läckerhet den är. Med porlande saft mellan glipan som ur en vårbäck löper den fram, där den återger liv och välbehag.


 


Ett ljuvligt liv allt jämt. 




Fri vers (Fri form) av danne //
Läst 192 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-04-26 20:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

danne //
danne //