Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hyllning till Johan Runius som 26/3 1713 skrev Rimdans i Fastlagen


Liten rimdans dagen före Valborgsafton

När tystnaden talar
måste vi lyssna särskilt noga
för att inte missa

det ingen har att säga
Likt strandsatta valar
ser vi tomheter knoga

uppåt land för att förvissa
sig om att vi inte lyssnar
och blir förlägna

när gudarna hyssjar
åt tystnadens gälla stämma
när världen rämnar

för ingen är hemma
och får oväntat besök
av tystnadens kaffegök

Så ta en kaka till
om du gärna vill
i tystnadens salar

när den sällsamt talar
om nästa nobelpris
i klantfysik och personkemi

Dags att väcka till livs
forna dagars geni
utan att bli aggressiv

medan bomberna sprängs
och vi går till sängs
med sprängande huvudvärk

i vår luciasärk
medan tystnaden talar
och märkligt nog kvalar

in som årtusendets bästa låt
och strax följs åt
av böljornas sång

och tidens gång
medan tystnaden talar
till stjärnrymdens valar

som simmar i rymdens djup
bortom tidens stup
där tomheten bor

och saknaden är stor
efter kaffe eller te
Så hur blir det med de'?

 

Runius Rimdans i fastlagen




Bunden vers (Rim) av Algotezza VIP
Läst 144 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-04-29 11:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP