Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det beror på vem som frågar

De skiftande ögonblicken
blir till en dunkel värld och slutligen
blir den världslagen till ett det
Den tog mina vänners röster
och förskingrade det den inte ville ha
till tystnaden
Då man som nu står inför det eviga
och ber att få kontakt med dessa ögonblick
beror det på vem som frågar

Ty endast den som har ord om sig
att ha förmåga att stå till synes oberörd
mitt i stormen genom alla livens skiften
och för övrigt lämna djupa spår
i kontexten efter sig
så att det inre livet blir synligt
I denna efterbörd efter sig
får man uppleva
hur det är att gå på en texts katharsisbringande vägar
och slå värld och värka fram sin text
Ty endast om man har ögonblickets magkänsla
får man bli elev hos det eviga
och bringa sin text till lämpad skröna




Fri vers av Lennart Andersson
Läst 119 gånger
Publicerad 2019-05-10 04:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lennart Andersson