Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fästning Europa

Vad är syftet med EU? Att vi i den rika världen skall bygga höga murar till den fattigare delen av världen? Att straffa fiskare på Medelhavet för att de hjälper flyktingar i sjönöd? Att hindra räddningsfartyg att undsätta människor som försöker fly på Medelhavet? Att långsamt vänja oss av med att sätta humanismen och demokratin i första rummet? Att lansera låglönearbete i hela kontinenten? Att snacka om klimatförändringar men inte göra någonting? Att rasera välfärden?

En röst för ett jämlikt och mänskligt Europa är inte en röst på EU.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Respons VIP
Läst 179 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-05-25 14:43



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Precis, EU är inte för människorna, utan för affärerna som gynnar fåtalet! I hate it!
2019-06-10

  Kjell Åhsberg
Det är lätt att, en aning uppgivet, hålla med om slutklämmen. Frågan är bara när, var hur, något skulle ske om var och en egoistiskt endast såg om sitt eget land. Tillsammans finns, trots allt, en möjlighet.
2019-05-30

  Blomma-Stjärna VIP
jag håller med - men när vi nu ändå är med i Eu - finns några kämpar där för miljö och mänsklighet - Fi och Soraya Post - vänstern och miljöpartiet... - inte ge upp!
2019-05-26

  Kungskobran VIP
Varför vill alla till Europa?
när hela världen finns
2019-05-25
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP