Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
att försöka förstå är ett pågående arbete tar aldrig slut


Missbruka sig

du vänder dig inte om
du vänder dig om

du vänder mig om
jag minns dig

du säger att nu är det krig
jag försöker se dig

allt som stals ifrån dig
jag skakar på mitt vetande som en torr frökapsel

liv utan hopp finns inte för mig
har alltid känt hopp
hur ska jag kunna se dig?

du håller en tidning i handen
du var så begåvad det sa alla att du va

jag ser att urklippet är minst 20 år gammalt
du darrar av återhållen ilska
se!
se!
läs!
Det här är jag!

Tidglappet öppnar sig och lyser otäckt svart och inflammerat

tjackets syster har tunt hår och gråter inte
väser gör hon
ögonen försöker skjuta fast mig i historian om sitt liv
och du lyckades
jag älskar dig

vill ta vid
ta upp
ta till
varenda jävla betydelse och laga din dräkt
livets dräkt
för så där där kan du väl inte springa runt med en gammal tidning i handen och gråta..


Du har tömts på blod så många gånger
endast ett löjets skimmer och högdragenhet håller dig samman

men Lillflickan ligger utfläkt
konsumerat vare här

jag vill dö när jag ser det
hur kroppen ännu rycker av liv

skimrar under en övermäktig våldtäktsman
sopberget breder ut sig i ett slags spyende rörelser

du lyser
hur kan du ännu lysa?
lyser dig genom
bilden



En kvinna sköt sig själv
utan att dö

hon vann inte något pris
när en skjuter sig sig själv är det en skam

bättre skjuta lerduvor
mer respekterat skjuta små barn och judar muslimer kristna








Fri vers av Magdalena Eriksson VIP
Läst 303 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-05-27 13:09



Bookmark and Share


    Tommy M
Jag har tidigare framhållit ditt mod i skrivandet. Här vibrerar det av upplevt, men det är också - eller så är det jag som inte har tentaklerna - en antagligen svår bit kvar till att allt blir sagt - och kanske upptaget i den stora kärleken.

Ursäkta en kanske flummig och dåligt underbyggd kommentar!
2019-06-25

  KattenKin VIP
Starkt porträtt av den älskade som faller inom. Personligt tonas ut mot samhälle och politik. Känslan blir röd tråd.
2019-06-01

  Respons VIP
Ett collage av bilder av mänsklig smärta och utsatthet. Den röda tråden får jag skapa själv.
2019-05-27

  Nanna X
Texten skär som en kniv. Många märkliga familjetrauman har jag själv brottats med men aldrig detta, så jag har bara ett gott råd att komma med: fortsätt skriv. Du gör det bra.
2019-05-27

  ULJO
Att förstå drivkraften i drogernas substans är inte lätt. Det går inte om man inte själv uppnåtts av ruset. Till knarkarbruden vill jag säga, sök hjälp innan sorgens mantel brister.
2019-05-27
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP