Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Barndomsminne

Jag upprepade Pappas principer tyst för mig själv:

Lita inte på det du ser – lär dig att lyssna.
När fåglarna återvänder till våren är hon särskilt skör.

Hans bentag förlängdes i motljuset och gestalten växte-
någonstans där fruset hav och mjölkig himmel möts, glider en jätte fram över horisonten.
Jag såg ned på skridskorna och lyssnade till isen.
Under mina stelfrusna tår ringde det som skärgårdskyrkornas järnklockor
Vad är att lära sig att lyssna?
om inte: den tunga tystnaden, påskhelgen -72.




Fri vers (Fri form) av månsm
Läst 219 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-05-29 15:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

månsm