Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Folkmålsdikt


Sopgropa

I skarven mellan fôlk å natur
hetter en ôfta djupe groper.
Å vesst ä dä lätt å bli litte sur,
när en ser att di ä fulle mä soper.

Fastän masser av år har passere,
har naturen ännu inte rått på't,
så en kan ännu se va fôlk har kassere
i en sali blanning av porslin,glas å plåt.

Nu för ti'n ä dä mode å återvinne,
för å spare på resurser å energi.
Så framtidens arkeologer får nog svårt å finne
pryler ner i backen från våran ti'.

Miljöförstöringa förr va nog mer snäll,
fast skräp sôm en ser ä lättere å rete sig på.
Men jämfört med pcb å becquerel
ä nog gropa i skogen å föredra ändå.




Övriga genrer av Torbjörn åhs
Läst 188 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-05-29 17:23



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
A`la Alf Henriksons funderingar på vers!
2019-05-29
  > Nästa text
< Föregående

Torbjörn åhs