Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

nu lockar grönskans famn

 

 

nu lockar grönskans famn

att nära stigens spårning

finna skogens sippor och konvalj

 

bordets ljuva dukning

ger kaffetåren njutning i varandras ro

och binder samman minnen och familj

 

i bersån en ljuvlig junidag

var äldre samman med de unga 

goda råd och sanna ord flög från mun till svalj

 

morfar lade orden snyggt

och alla skrattade åt vokabulärens tyngd

när namnet på en pudding blev kanilj i stället för vanilj

 

kanilj är namnet på vanilj

i nästa led och nästa

ingen glömmer morfar för kaniljen är hans attribut 

 

nu lockar grönskans famn

och minnena får dansa fram

i gläntorna där blommorna de plockas

 

(c)tk.

 

  

 

 

 

 




Fri vers av thyra
Läst 218 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-05-31 16:38



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Skönt att läsa en sådan här dikt nu...det ger en längtan efter vår...
2020-01-18
  > Nästa text
< Föregående

thyra
thyra