Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ni talar bra latin

 

 

alla dessa floskler

som folk slänger omkring sig

som vore de kloka o visa

för att de nånstans läst

o tyckt "åh så klokt o fyndigt!"

ni kan slänga er i väggen 

eller nån annanstans

där det passar

släng flosklerna i sjön

o börja skriva så vanligt folk begriper

inte pratar ni bra latin till vardags

eller?

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Öknens Ros VIP
Läst 282 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-06-02 19:28



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande!
2019-06-03

    ej medlem längre
En del ord är etymologiskt inlånade ord till svenska språket. ordet poesi t.e.x är inlånat från grekiskans poiesis och ordet kriminell kommer från latinets criminalis. Det svenska språket är stadd under ständig förändring. Vilka ord vi använder i vardagligt tal är ett eget val.
2019-06-03

  Cikoria Blå VIP
Det vore iofs kul att kunna latin
det klingar vackert -
Men jag förstår naturligtvis vad du menar
2019-06-03

  Bodingen VIP
Difficile est satiram non scribere
2019-06-02

    ej medlem längre
"Vad helvetet är 3vligt!
Där sitter lorteraner och kissoliker
och bönar på latrin och kräkiska:
Glor jag in excelsis Deo?
Pax in terrore!
Hå, min busken bonae voluptatis!"

- Gunnar Ekelöf
2019-06-02

  Fulbergarn
Latin
Latin
Latin
Grisar grymtar sitt eget språk det gör även svin.
2019-06-02

  överlevaren VIP
Ja vad är det för vits att prata något som inte är begripligt.....
2019-06-02
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP