Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eget


En vanlig måndag

Ormbunkar lätt krullade i toppen
aspluddet fladdrar, landar på ditt hår
vattnet i lätt krusning
ett utslaget midsommarblomster
mitt i det gröna
syrenen tvåfärgad
rosa äppelblom

bäckens mumlande röster
vitt skum ritar mönster
det lätta regnet träffar plåttaket
knappt hörbart
nyplanterade suckulenter
suger vattnet ur jorden

 

gråmolnen splittras
blandas med ullvita moln
regndropparna på flädern
gnistrar som kristaller
när solens spjutspets når fram
bladen rör sig i vinden

tre lupiner ett fång midsommarblomster
och några timotej
ställs i en grön vas
intill korset på kyrkogården
det lilla korset under eken
rensade jag fram igår
innan regnet kom

 på radionyheterna
berättas om de fem barnen
som gömts undan i många år
bilen kränger i kastvinden

jag bär perlagoner, kryddor, lavendel
och tomatplantor
försiktigt in i hissen
du håller upp dörren
sätter sakta ner blomplattan
på balkonggolvet
tillsammans med jorden

© Eva Hedlund fd. Langrath

 

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 323 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2019-06-03 21:29



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Gillar.
2019-06-09

  Jaseph
Försommariakttagelser i mängd i en beskrivande dikt som rör sig och hela tiden iakttar och förundras. Det händer här, det händer nu. Regnet är en välsignelse. Här känner vi, ser vi, hör vi och tänker vi på vattnet, och vad det gör. Och fasansfulla nyheter i förbifarten blandas med dessa goda bestyr. Den blomstertid nu kommer. Det är gott.
2019-06-05

  Ewa-Britt Nilson VIP
I blommande
dalar du väl om
livet där talar
så skvalar det
till hjärtat av
sorg till toppen
fylls min korg...
När barnen nämns
som förlorat sitt liv...
Sina barndomsår och
myndigheter igen står
och känner sig dumma
de har varit för stumma...
Hur kan de gång på gång
sina uppdrag försumma...
Aldrig tycks det bli nå´n
rättning i ledet... De har
för mycket jobb att bråka
med föräldrar som sköter
sitt, lärare ringde till mig,
min son hade tagit av en
skolkamrat hans mössa
HAR MIN SON KOMMIT I
DÅLIGT SÄLLSKAP...
VI BORDE SE UPP!!!!!!!!
2019-06-04

  ULJO
En vanlig måndag med många händelser och intryck
2019-06-04
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP