Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

klockan 19.40 lördag kväll


Du är långt bort
ensam i en lägenhet

dina små händer försöker hålla om din stora kropp
himlen sväljer dig som en ful ankunge
jag har ingen aning om hur det är att knappt känna igen sig själv

varje andetag i mig
vill vara hos dig

måste ändå ta ett steg tillbaka
hålla tillbaka alla änglar som vill springa till dig nu

sprängas och upplösas skriker mammarösten
vara kvar på jorden är mitt mål denna sekund

Inga jävla löv får falla över dig ikväll
du får inte sitta i fönstret och svälja gråhet
lova mig detta min dotter

jag är dig så oändligt tacksam för att du ännu finns
finns här hos oss

förlusterna förnedringen förfulandet har hållit dig i sina grova nävar
jag vet
jag vet inget om din smärta om din ensamhet

jag skickar ut i gråaste kvällen min blues
för din skull har jag orkat finna det som skär ut en egen plats

jag är en regnig gata utan slut
jag måste ta ett steg tillbaka nu




Fri vers av Magdalena Eriksson VIP
Läst 383 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-06-08 19:45



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Vemodigt så klart, väldigt personligt, och en svag optimism som knappt går att skönja.
Du skriver som om du vandrade på en silkestråd.
2019-06-15

  Johan Strömstedt
Din text har en sån gripande närvaro.
Det du förmedlar berör långt långt inne.
2019-06-11

  Lars Hedlin
Berör på många plan
2019-06-10

  Mats Edin VIP
Gillar - mest fula ankungen och regniga gatan utan slut
2019-06-10

  ULJO
Vackert och smärtsamt i sann symbios
2019-06-09

  Respons VIP
Stark skildring över ambivalensen i svåra beslut.
2019-06-09

  petter rost
Magdalena, aj så ont och vackert och i grunden meningsfullt du talar. Ja så är det i mitt liv – det vackraste och innerligaste är också så ofta det mest smärtsamma. "Så det är", som min gamle vän brukade säga – nu tystnande och försvinnande på ett boende på gränsen till gränslös barrskog. Ditt poem är långt mer än minnesvärt och faller tungt in i mitt natt, redan så fylld av tårar.
2019-06-09

  objekt3
Rakt och rörande
2019-06-08
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP