Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: © ULJO


Ett hus i skogen

Jag är en tokstolle
som bara laborerar
gör alltid många fel
tänker aldrig före
har ingen tilltro
vandrar ofta vilse
inget jobb, inga pengar
tjänar inte ett öre

Jag är en tokstolle
i spritflaskans ångor
vet att du finns
men söker trösten där
är inte så vacker
men har kanske något
en otrogen latmask
ändå är du i mig så kär

Jag är en tokstolle
som spelar med pengar
tips och på hästar
de kronor som jag har
går ofta på slak lina
utan något skyddsnät
ställer massa frågor
men kräver inga svar

Jag är en tokstolle
inte mycket att lita på
äter chips i hörnsoffan
och slåss på krogen
söker alltid äventyr
och skäms som en hund
tror jag ska bygga något
ett hus ute i skogen

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 390 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-09-03 06:47



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
osmakligt vad en fjäder kan berätta mer än en mun kan mätta
ryktesspridare blir feta av att plocka en höna, oftast bildar de ett konglomerat av uppfödare
2019-09-04

  Marita Ohlquist VIP
Ett tragiskt porträtt av en människa på livets skuggsida!
2019-09-03

  Kungskobran VIP
Jag är en stolle och en tok med
mitt brännvin
bär mig åt som jag inte var klok med mitt brännvin
Skål för faster skål för moster skål för alla och skål för mig

Fint fångat av dig
2019-09-03

  Maria Sundelin VIP
Att fly från sig själv
2019-09-03

  Ewa-Britt Nilson VIP
Dra sig tillbaka dit
kan va´det enda
raka om man
endast skogsluft
vill smaka på...
Och tack för
Din poesi som en
tankeställare kan bli!

2019-09-03
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO