Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Första gången Elias, 5 dagar, hälsade på...


Timmarna ifrån dig

Du förändras hela tiden de första dygnen
Ditt hår har börjat ljusna
Din blick är något stadigare
Och något längre vaken

Den möter min
Hej! Jag är din farmor…

Du andas fjäderlätt
och ser dig omkring

Du är naken
Helt hjälplös och utlämnad till oss

Jag är så ledsen
Kan inte lova dig ett smärtfritt liv
Det här är tyvärr ingen dans på rosor
Det är också sällan rättvist

Men å andra sidan:
Vill vi verkligen det?
Vore livet lika underbart då?

Jag lovar dig
Trygghet, kärlek och tröst

Stunder av lycka – det får de flesta
Skärvor av glädje – vanligtvis
Massor av hopp – det ska jag hjälpa dig att känna

Och håller tummarna
Att det blir mycket mer än så av det





Fri vers av Solskärva
Läst 303 gånger
Publicerad 2006-06-26 09:28



Bookmark and Share


  Uffe Agnetun
Oförbehållsam kärlek. Jättebra!
2006-06-26
  > Nästa text
< Föregående

Solskärva